Video-ideeën voor je blog
August 8, 2023

Video-ideeën voor je blog

Door een blog te maken, kunt u uw expertise ontwikkelen en uw advies delen met uw publiek. Het is een geweldig hulpmiddel om verkeer naar uw website te leiden! Maar soms slaagt u er, ondanks uw inspanningen, niet in om uw publiek te betrekken. Wat als u video’s publiceert in uw blogposts? We leggen je alles uit!

Waarom video’s insluiten in uw blogposts

Het publiceren van video’s binnen uw blogposts zal u om verschillende redenen ten goede komen:

Optimaliseer uw SEO

Het publiceren van audiovisuele inhoud in uw blogposts verhoogt uw zichtbaarheid . Uw artikel kan nu op twee verschillende manieren opvallen, hetzij in de vorm van een hyperlink, hetzij in de vorm van een videospeler. Video kan tot +150% natuurlijk verkeer van zoekmachines genereren.

Bij aankomst op uw pagina wordt de aandacht van de bezoeker direct getrokken door de video. Door uw inhoud te bekijken, verlengen bezoekers hun sessieduur. Gemiddeld besteden ze 2,5 keer meer tijd op pagina’s met audiovisuele inhoud. En hoe hoger je gemiddelde bezoekduur, hoe meer het Google-algoritme je naar voren zal schuiven. Deze gegevens getuigen van de relevantie en kwaliteit van uw blog.

Verbeter je publiek

Het  videoformaat  heeft een groot voordeel: het versterkt de memorisatie van berichten door visuele en auditieve herinneringen op te roepen. Het is ook een vector van emoties. Emotie bevordert ook het onthouden en delen. Dit is de sleutel tot het boeien van uw publiek.

Video is de trend

De video is de trend van de afgelopen jaren en het is nog niet klaar om te eindigen! Steeds meer van ons kijken ernaar en we consumeren er veel van: mensen ouder dan 18 jaar besteden meer dan 4 uur per dag aan het kijken naar audiovisuele inhoud.

Ideeën voor video’s om op zijn blog te plaatsen

De teaser

Het doel is dat lezers het artikel willen lezen. Hiervoor raden we aan een kort formaat te publiceren, waarin de auteur het hoofdonderwerp van het artikel, de koppen en enkele belangrijke informatie bespreekt. Het moet vooral het belangrijkste voordeel voor de lezers benadrukken.

De casus

De casestudy vult de blogpost aan en illustreert deze met concrete voorbeelden. Dit formaat kan tot 3 minuten duren om het onderwerp in zijn geheel te behandelen. Pas echter op dat u geen inhoud op uw blog publiceert die te lang is en die mogelijk niet volledig wordt bekeken.

video-ideeën

De zelfstudie

Tutorials bestaan ​​uit het uitleggen hoe een product, software, proces werkt… Het is een formaat dat gemakkelijk kan worden geïntegreerd in een blogartikel. Technische onderwerpen kunnen inderdaad uw publiek wegjagen. Dankzij de tutorial stel je haar gerust en kom je vervolgens tot de kern van de zaak.

Illustratieve clips

Net als een foto worden illustratieve clips gebruikt om pauzes te creëren tijdens het afspelen. Ze illustreren eenvoudige concepten of voegen een beetje entertainment toe aan dichte inhoud. Dit zijn zeer korte gefilmde fragmenten.

De presentatie van de auteur 

Als uw blogpagina’s door meerdere auteurs zijn geschreven, kunt u een videopresentatie van elk van hen publiceren op hun respectievelijke artikelen. De auteur zou zichzelf kunnen voorstellen, kort zijn vaardigheden en interesses kunnen noemen. Dit formaat is bedoeld om de naam van de redacteur aan een gezicht te koppelen en zo uw blog menselijker te maken.

Een video op een blog plaatsen  geeft extra informatie, roept emoties op en voegt een menselijk aspect toe. Uw lezers zullen ontvankelijker zijn voor dit originele en dynamische formaat. Ze zullen eerder met u communiceren via de commentaarruimte, contact met u opnemen en uw artikelen delen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert